Predoiu: Învierea ne aminteşte de esenţa creştinismului şi de rolul său definitoriu în identitatea noastră naţională

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, arată, în mesajul său de Paşte, că ”învierea ne aminteşte de esenţa creştinismului şi de rolul său definitoriu în identitatea noastră naţională”. El menţionează că angajaţii MAI sunt la datorie în această perioadă ”plină de provocări şi eforturi suplimentare, de misiuni operative pentru ca Sărbătorile Pascale să se desfăşoare într-un cadru sigur şi liniştit”.

”Cu ocazia Sărbătorilor Pascale trăim intensitatea spirituală a credinţei, speranţei şi ne bucurăm să fim alături de cei dragi, într-o atmosferă de linişte şi pace. Învierea ne aminteşte de esenţa creştinismului şi de rolul său definitoriu în identitatea noastră naţională. Să nu uităm că, indiferent de provocările pe care le-am întâmpinat în istoria noastră, credinţa a fost unul dintre reperele continuităţii noastre istorice”, a arătat Cătălin Predoiu, într-un mesaj transmis în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a amintit că angajaţii Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri sau poliţişti de frontieră – sunt, în această perioadă, la datorie pentru a asigura liniştea şi siguranţa.

”Pentru ei această perioadă este plină de provocări şi eforturi suplimentare, de misiuni operative pentru ca Sărbătorile Pascale să se desfăşoare într-un cadru sigur şi liniştit. Acţiunile sunt concentrate în special în zonele de interes, aglomerate cu accent pe prevenirea şi combaterea infracţiunilor, inclusiv a traficului de droguri, o ameninţare constantă, mai ales în rândul tinerilor. De asemenea, nu putem ignora că, odată cu intrarea în spaţiul Schengen, responsabilităţile noastre s-au amplificat, cerându-ne să demonstrăm, în continuare, eficienţa în gestionarea frontierelor. Permanent misiunile structurilor operative ale MAI sunt adaptate la nevoile populaţiei şi suntem pregătiţi să răspundem prompt şi eficient la orice situaţie care poate pune în pericol siguranţa oricărei persoane”, a adăugat Predoiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL