Prefectul Capitalei anunţă că va ataca dispoziţia primarului general referitoare la construţia din zona Unirii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Mugur-Mihai Toader, a ajuns, luni seară, în zona Unirii, unde are loc un conflict între primarul general, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi ai Poliţiei Locale de sector, şi anunţă că va ataca dispoziţia primarului general, întrucât ar fi fost ”dată pe picior”.

Mugur-Mihai Toader a ajuns, luni seară, în Piaţa Unirii pentru a discuta cu primarul general.

”Dispoziţia a fost dată pe picior”, a declarat prefectul, referindu-se la dispoziţia primarului general al Capitalei în baza căruia acesta solicită demolarea gardului montat de Primăria Sector 4.

Mugur-Mihai Toader a afirmat că există autorizaţie de construcţie emisă pentru lucrările din zona respectivă.

În ceea ce priveşte intervenţia Poliţiei şi Jandarmeriei, pe care o solicită insistent primarul general, prefectul a afirmat că cele două instituţii nu au atribuţii să verifice legalitatea documentelor de urbanism.

”Mă duc la birou şi atac dispoziţia, pentru că dispoziţia nu e legală”, a mai transmis prefectul.

La rândul său, Nicuşor Dan a afirmat din nou că aşteaptă intervenţia autorităţilor statului şi doreşte ca dispoziţia sa să fie pusă în aplicare.

”Este o dispoziţie de demolare, care trebuie executată. Se va executa, nu se va executa, o să vedem în cursul acestei seri (…) Unde sunt organele statului, unde e statul român când există un conflict între nişte autorităţi locale?”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul general a anunţat că va rămâne în continuare în zonă.

La faţa locului a ajuns şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, dar şi mai multe persoane care scandează numele primarului general.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: