Prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, despre explozie: S-a produs din cauza lucrărilor

Prefectul de Vrancea, Nicușor Halici (PSD) este invitatul emisiunii Puterea Știrilor.

„Mă feresc să spun exact cauza pentru că nu este treaba mea – daca a fost atinsă țeava sau a cedat sub presiunea utilajelor respective. Clar că din cauza lucrărilor s-a produs această deflagrație”, spune prefectul care anunță că merge, azi, la locul tragediei, cu specialiști. Însă aceasta ar fi utilajele de pe culoarul Autostrăzii A7 în zona respectivă, explică Halici.

„10 muncitori se aflau la locul exploziei, unul a scăpat fără nicio leziune, fiindcă era la o distanță foarte mare, 4 au murit carbonizați, iar alți cinci au fost răniți. Trei sunt într-o stare stabilă, au fost externați dimineață. Iar doi sunt la București internați. Vom vedea ce decid medicii care îi îngrijesc”,

În ceea ce privește comunicatul Transgaz, că nu ar fi existat un aviz, prefectul arată că în fapt, exista aviz, dar nu se știe în ce măsură a fost respectat, asta urmând să fie stabilit, iar compania trebuia să știe de existența conductei, explică acesta.

„Dar despre toate investigațiile judiciare și ancheta penală nu mă pot pronunța. Așteptăm concluziile exacte”, mai spune invitatul.

Prefectul nu a putut da detalii dacă avizul a fost sau nu respectat.

La nici trei săptămâni după exploziile de la Crevedia, o nouă tragedie a avut loc în Vrancea.

O explozie urmată de incendiu a avut loc pe şantierul Autostrăzii Moldova, în noaptea de miercuri spre joi. A luat foc o magistrală de gaz. În urma exploziei, patru muncitori au murit şi alţi cinci au fost răniţi. Tragedia s-ar fi produs pe fondul unei erori umane, magistrala de gaz de la Călimănești ar fi fost lovită accidental de muncitorii UMB (Umbrarescu) care lucrau în schimbul de noapte la Autostrada A7, însă cercetările continuă.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: