Premieră mondială medicală: Un tratament pentru alergia la arahide, oferit mai multor bebeluși din Australia

Sursa foto: Pixabay

Bebelușii australieni cu alergii la arahide vor beneficia de tratament pentru a dezvolta imunitatea la această afecțiune care le poate pune viața în pericol, în cadrul unui program în premieră mondială. Supravegheați de spitale pediatrice selecționate, bebelușii eligibili vor primi în fiecare zi doze din ce în ce mai mari de pudră de arahide, timp de cel puțin doi ani, pentru a reduce sensibilitatea la acestea. Imunoterapia orală a fost disponibilă în studii clinice și în unele centre specializate în alergii din întreaga lume, dar aceasta este prima dată când a fost adoptată ca model național de îngrijire pentru alergiile la arahide.

Australia este adesea supranumită „capitala mondială a alergiilor”, cu unul din 10 copii diagnosticați cu sensibilitate alimentară. Cercetătorii speră că acest stil de tratament ar putea transforma opțiunile de îngrijire, potrivit BBC.

Alergia la arahide afectează aproximativ 3% dintre australieni la vârsta de 12 luni și, spre deosebire de alte alergii alimentare, puțini copii o depășesc, ceea ce o face cea mai frecventă alergie alimentară în rândul copiilor de vârstă școlară.

Programul gratuit este disponibil doar pentru copiii mai mici de un an care au fost deja diagnosticați cu o alergie la arahide și care primesc îngrijiri la unul dintre cele zece spitale participante din Australia.

Programul de dozare va fi calculat cu atenție pentru fiecare copil, până când aceștia vor ajunge la o „doză de întreținere” pe care o vor păstra timp de doi ani, a declarat Tim Brettig, directorul programului, pentru Australian Broadcasting Corporation.

Unii copii pot prezenta efecte secundare, inclusiv o reacție alergică, dar pentru majoritatea copiilor din această grupă de vârstă acestea sunt ușoare și nu necesită tratament, a spus el.

Un test de alergie alimentară la sfârșitul tratamentului va ajuta la determinarea dacă a fost obținută remisia. Centrul Național de Excelență pentru Alergii va evalua programul atât din punct de vedere al eficacității, cât și al siguranței, în speranța de a-l extinde la mai multe spitale publice și private.

Însă medicii au avertizat că familiile nu ar trebui să încerce imunoterapia orală la domiciliu fără supravegherea copiilor de către specialiști.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: