Premierul Ciolacu vrea un climat concurenţial egal: sunt excepţii la Codul Fiscal de 74 de miliarde, total anormal

Marcel Ciolacu
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că sunt excepţii la Codul Fiscal de aproximativ 74 de miliarde şi este un lucru total anormal. Trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat perioada excepţiilor peste excepţii, a mai afirmat şeful Executivului, el arătând că în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanţe dar nu vor lua nicio decizie până când nu vor sta de vorbă cu toţi actorii implicaţi.

”PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite execepţii, asta nu înseamnă că din analiza noastră preliminară vom umbla la excepţiile din IT, în acest moment. Sunt excepţii de aproape 20 de ani din câte ştiu eu şi au adus un lucru benefic, un hub important în România, această excepţie”, a spus Ciolacu, citat de news.ro.

Premierul a precizat că ”sunt excepţii la Codul Fiscal de aproximativ 74 de miliarde”.

”Este un lucru total anormal şi o recomandare venită de la toate organismele financiare internaţionale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat perioada excepţiilor peste excepţii”, a arătat şeful Executivului.

 

”Nu vom lua nicio decizie, avem recomandările internaţionale, în acest moment se face o analiză la Ministerul de Finanţe dar nu vom lua nicio decizie până când nu vom sta de vorbă cu toţi actorii implicaţi”, a subliniat premierul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: