Premierul Marcel Ciolacu anunţă că ministrul Educaţiei se deplasează astăzi la Odorheiu Secuiesc

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu/ FACEBOOK

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat marţi că ministrul Educaţiei, Ligia Deca, se deplasează marţi la Odorheiu Secuiesc, unde a avut loc tragedia în urma căreia un elev a murit, după păbuşirea unui zid al internatului în care se afla. ”Aşteptăm ancheta. Categoric că cei vinovaţi vor plăti, fără nicio excepţie”, a spus premierul.

”Astăzi, doamna ministru al Educaţiei se deplasează acolo să vadă locurile pentru ceilalţi copii. Aşteptăm ancheta. Cred că eram împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă când a anunţat domnul Arafat acest eveniment tragic. Important e să luăm măsuri, vedem, câte una, câte una, încercăm să le închidem. Nu ştiu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovaţi vor plăti, fără nicio excepţie”, a spus premierul.

”Păcat totuşi că un copil şi-a pierdut viaţa şi am văzut cu toţii ce s-a întâmplat”, a mai spus Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că ”pe zona executivă s-au luat toate măsurile”. ”Am salvat o fetiţă care a fost scoasă de sub dărâmături, tot în stop cardiac, şi foarte curând, chiar dacă a fost descoperit al patrulea copil, un băieţel, el nu a mai putut fi salvat”, a completat Ciolacu.

Ancheta care vizează incidentul petrecut la Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului în care erau cazaţi elevi ai Liceului Teoretic ”Tamási Áron” s-a prăbuşit, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce un elev a murit şi alţi trei au fost răniţi, una dintre victime fiind în stare gravă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: