Premierul Marcel Ciolacu continuă vizita în Germania. Ce întâlniri are miercuri

Partidul Social Democrat
Sursă foto: Partidul Social Democrat

Premierul Marcel Ciolacu continuă miercuri vizita de lucru de două zile în Republica Federală Germania.

Conform programului oficial, şeful Executivului de la Bucureşti are programate miercuri întrevederi cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, Katrin Goring-Eckardt, şi cu reprezentanţi ai Legislativului german din principalele grupuri politice.

De asemenea, Marcel Ciolacu va participa la un dejun de lucru cu reprezentanţi ai industriei de apărare.

Marţi, în prima zi a vizitei sale la Berlin, prim-ministrul român a avut convorbiri cu cancelarul Olaf Scholz.

„Germania susţine România pentru ca ţara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen. România a întreprins deja eforturi majore pentru aderarea la spaţiul Schengen şi aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forţa pentru aceasta. (…) Germania susţine aderarea României pe deplin şi vom relua această poziţie clar şi în viitor şi în ceea ce priveşte condiţiile de îndeplinit de către România şi Bulgaria. Discutăm cu prietenii şi colegii noştri sceptici din Europa nu doar în cadrul discuţiilor oficiale, ci şi în discuţii semioficiale. Este adevărat că Preşedinţia Spaniei şi-a propus să aducă schimbare în acest proces, să îl revigoreze, nu aş vrea să speculez, însă, din punctul meu de vedere, cred că este corect ca România să adere la spaţiul Schengen”, a transmis Scholz, în conferinţa de presă comună cu premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, cancelarul german a mulţumit României pentru reacţia „fermă” pe care a avut-o la invazia rusă în Ucraina.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL