Premierul merge într-o vizită de lucru în R. Moldova. Întâlniri cu mai mulți oficiali moldoveni

Marcel-Ciolacu
Sursa foto: captură video

Premierul României va efectua miercuri, 21 iunie, o vizită de lucru în R. Moldova. Marcel Ciolacu se va întâlni la Chișinău cu președinta R. Moldova, cu prim-ministrul și președintele Parlamentului.

„Guvernul României va rămâne garantul securității și stabilității R. Moldova și va continua să susțină cu toată forța parcursul său de aderare la Uniunea Europeană”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Sursa citată arată că șeful Executivului va avea întrevederi cu președintele R. Moldova, doamna Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Premierul român se va întâlni cu Maia Sandu la sediul Administrației Prezidențiale a R. Moldova, începând cu ora 10:15. Ulterior, acesta va fi întâmpinat de către prim-ministrul Moldovei la sediul Guvernului, la finalul căruia vor fi susținute și declarații comune de presă.

De asemenea, Marcel Ciolacu va participa și un dejun de lucru oferit de prim-ministrul R. Moldova. Începând cu ora 14:00, premierul va avea o întâlnire și cu președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu.

Cine sunt oamenii care-l vor consilia pe Ciolacu

Premierul României a semnat numirea mai multor persoane în echipa sa, fiind printre acestea nume ca Bogdan Mazuru, Victor Negrescu, Ruxandra Ivan sau Victoria Stoiciu. De asemenea, aproape toți secretarii de stat ai UDMR au fost demiși.

Lista de consilieri numitiți arată în felul următor:

– Florin-Marian Spătaru, consilier de stat – Spătaru a fost în Guvernul Ciucă ministru al Economiei. Portofoliul e acum ocupat de Radu Oprea, în urma renegocierii funcțiilor.

– Ruxandra Ivan, consilier de stat – Ivan este conf.univ.dr la Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Aceasta e parte a corpului profesoral la Departamentul de Guvernare Comparată și Studii Europene. Ivan este și director executiv al European Movement Romania, fiind vorbitoare fluentă de engleză și franceză.

– Nicolae Comănescu, consilier de stat – diplomat de carieră;

– Victoria Stoiciu, consilier de stat – coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România (cu orientare social-democrată)

– Carmen Orban, consilier de stat – medic de profesie;

– Minel Ivașcu, consilier de stat – vicepreședinte al Blocului Național Sindical

– Andrei-Ion Ungar, consilier de stat – activitate anterioară la Secretariatul de stat pentru Culte.

Mihaiela Frăsineanu, consilier de stat;

– Gabriela-Otilia Romașcanu, director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. Aceasta a mai lucrat cu Ciolacu, la cabinetul parlamentar. De asemenea, Otilia Romașcanu este soția lui Lucian Romașcanu, fostul ministru al Culturii.

– Eugen Constantin, consilier de stat;

– Beatrice-Florina Drăghiciu, consilier de stat, cu activitate mai ales pe zona juridică

– Victor Negrescu, consilier onorific al prim-ministrului. Negrescu joacă un rol mai ales în ceea ce privește întâlnirile externe ale lui Ciolacu în ceea ce privește interacțiunea cu familia social-demicrată.

Bogdan Mazuru, reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului și a xenofobiei. Mazuru e un foarte cunoscut diplomat, fiind fost ambasador al României în Franța.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL