Iohannis a vorbit cu Macron despre susţinerea Ucrainei şi situaţia de la Marea Neagră

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulţi lideri aliaţi pentru a discuta stadiul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi modalităţile concrete pentru continuarea coordonată şi de o manieră cât mai eficientă a sprijinului acordat Ucrainei.

În acest context, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat transmis marţi, şeful statului a atras atenţia asupra implicaţiilor pe care războiul declanşat de Rusia le are asupra securităţii europene şi euroatlantice şi în special asupra securităţii la Marea Neagră, regiune în care efectele conflictului se resimt intens.

La doi ani de la declanşarea războiului, liderii prezenţi au reiterat condamnarea fermă a acţiunilor Rusiei şi şi-au exprimat susţinerea pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei. În egală măsură, liderii au reconfirmat necesitatea de a continua sprijinul militar atât în plan european, cât şi bilateral, fiind discutate opţiunile pentru intensificarea asistenţei acordate Ucrainei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: