VIDEO Erdoğan s-a dezlănțuit la un uriaș miting pro-palestinian: „Israelul este un criminal de război”

miting Turcia Istanbul
Sursa foto: Recep Tayyip Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, s-a adresat sutelor de mii de susținători la unul dintre cele mai mari mitinguri pro-palestiniene de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, curtându-și baza politică islamistă. Declarațiile sunt făcute cu o zi înainte de centenarul republicii seculare a Turciei, relatează Reuters.

Recep Tayyip Erdoğan a făcut noi declarații controversate, după ce, cu o zi în urmă s-a adresat țărilor occidentale, acuzând o complicitate a acestora, în privința conflictului dintre Israel și Hamas. Anterior, președintele Erdoğan a declarat că administrația israeliană a comis un masacru brutal împotriva palestinienilor, folosind șocul, pe care l-a experimentat ca scuză.

Sursa foto: Recep Tayyip Erdogan

„Israelul comite în mod deschis crime de război de 22 de zile, dar liderii occidentali nici măcar nu pot cere Israelului o încetare a focului, cu atât mai puțin să reacționeze la aceasta”, a spus Erdogan mulțimii din Istanbul, care flutura steaguri palestiniene, relatează Reuters

„Vom spune lumii întregi că Israelul este un criminal de război. Ne pregătim pentru asta. Vom declara Israelul criminal de război”, a spus șeful statului turc. Într-un discurs de o oră, Erdogan și-a repetat afirmația că Hamas nu este o organizație teroristă, descriind Israelul ca fiind un ocupant. Turcia a condamnat morțile civililor israelieni cauzate de atacul Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, care a ucis 1.400, dar Erdogan a numit săptămâna aceasta gruparea militantă palestiniană „luptători pentru libertate”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: