Prețul energiei electrice spot a scăzut pe piața românească și în aprilie

Sursa foto- x
Și în luna aprilie, una cu recorduri absolute de preț negativ orar, prețul spot al energiei electrice a continuat să scadă și a ajuns sub 300 de lei/MWh.

Prețul mediu al pieței pentru ziua următoare (PZU) a fost, în aprilie 2024, de 298 de lei/MWh, conform datelor noastre, operatorul pieței OPCOM va prezenta probabil cifra peste câteva zile.

În condițiile în care prețul mediu pentru luna martie 2024  a fost de 315 lei/MWh, avem așadar, pentru a patra lună a anului, o scădere de 17 lei/MWh, sau de circa 5%, de la o lună la alta.

Scăderea din luna aprilie vine după scăderea care a avut loc în luna martie, când prețul a scăzut cu 9% față de februarie. Iar în februarie prețul mediu de închidere al pieței a coborât cu 25% față de ianuarie, care a venit după o creștere de 8% ce a avut loc în ianuarie față de decembrie, dar atunci am avut și un efect de bază: decembrie 2023 a fost o lună cu temperaturi mai blânde și cu un consum mai mic – au fost mai multe zile libere, a fost consum mai mic și au fost și intervale orare cu prețuri negative.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: