Prețurile locuințelor din Germania – cele mai mari scăderi din ultimele 6 decenii

Sursa foto: Twitter

Prețurile locuințelor germane au înregistrat, anul trecut, cea mai semnificativă scădere din ultimele 6 decenii. Conform Institutului Kiel pentru Economie Mondială (IfW), condominiile (case comune) din Germania au scăzut cu 8,9%, casele, cu 11,3% și apartamentele, cu 20,1%.

IfW a evidențiat unicitatea istorică a recesiunii actuale, declarând: „Viteza și amploarea declinului actual al prețurilor imobiliare din Germania sunt unice din punct de vedere istoric. Niciodată, de când comisiile de evaluare au început să colecteze prețurile de achiziție, în anii 1960, prețurile imobilelor nu au scăzut atât de rapid”.

Cu toate acestea, acest declin abrupt urmează unei creșteri de prețuri unice din punct de vedere istoric, care a început în jurul anului 2009, cu prețuri care s-au triplat sau cvadruplat în diverse segmente înainte de inversarea bruscă din 2022.

„Având în vedere creșterile exorbitante ale prețurilor de peste zece ani și un nou mediu al ratelor dobânzilor, o fază de corecție a prețurilor este cu siguranță potrivită și nu este îngrijorătoare pentru economia generală”, a declarat președintele IfW, Moritz Schularick.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: