Locuinţele continuă să se scumpească, astfel că în marile oraşe, un metru pătrat construit a ajuns să coste chiar şi 4.000 de euro, dublu comparativ cu anii trecuţi.
Din acest motiv, mulţi oameni aleg să îşi cumpere locuinţe la periferiile oraşelor, dar şi acolo cererea mare a dus la creşterea considerabilă a preţurilor.
Cererea mare, dar şi autorizaţiile tot mai puţine de construcţie au dus la o explozie a preţurilor pentru apartamentele din Cluj. În doar şase luni, tarifele au crescut şi cu 200 de euro per metru pătrat.
„Creşterea cea mai mare o au apartamentele în blocuri noi şi vorbim de o medie de 2777 euro pe mp”, spune Ana Maria Cioflică, consultant imobiliar.
În vestul ţării s-a înregistrat cea mai mică creştere de preţ. Apartamentele din Timişoara costă mai mult cu 11%.
La Timișoara, în medie, un metru pătrat se vinde cu 1433 de euro, cu aproape 5% mai mult față de acum şase luni.
Un apartament cu două camere la Timișoara se închiriază cu 300-350 de euro, iar un apartament cu 4 camere se ridică la 500 de euro, fără utilități.
Apartamentele noi s-au scumpit cel mai mult în Bucureşti. Sunt cu peste 17% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Preţul pentru un metru pătrat porneşte de la 940 de euro în Prelungirea Ferentari, dar poate ajunge şi la peste 4.000 de euro în zone precum Primăverii sau Aviatorilor.
Când vine vorba de chirii, acestea s-au majorat în ultimul an cu 15%. Cei care vor să locuiască în Sectorul 1 plătesc în medie 750 de euro, iar în Sectorul 4, 450 euro.
Iaşiul devine cea mai mare supriză imobiliară de anul acesta. A întrecut Clujul la vânzările de case şi apartamente şi este pe locul doi, după Bucureşti. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în capitala Moldovei, s-au vândut cu 70% mai multe locuinţe.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News