Prețurile pe piața imobiliară sunt pe un trend ascendent. Locuințele au ajuns cu 16% mai scumpe

Sursa foto: x

E perioada concediilor, însă știm că unii dintre dumneavoastră vă gândiți să vă schimbați locuința. Întrebarea este: vara reprezintă un moment potrivit pentru a face acest pas? Cifrele ne arată că prețurile sunt în continuare pe un trend ascendent.

Mai pe scurt, niciodată nu știi când e momentul potrivit. Până la urmă trebuie să faci ce simți și când simți că e momentul să faci acest pas. Revenind la cifre, luna trecută, adică în iulie, prețurile medii ale apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 16% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul contactărilor, datele arată că în luna iulie a acestui an au fost cu 37% mai multe interacțiuni între vânzători și cumpărători comparativ cu luna iulie a anului trecut. Asta ne arată cumva că vara nu mai este anotimpul în care toată lumea face cu totul altceva, mai puțin să își cumpere o casă. Practic, unele locuințe s-au vând mai repede decât se așteptau proprietarii.

În București, prețul mediu al apartamentelor noi și vechi a fost de 1.855 euro pe metru pătrat în luna iulie 2024. Apartamentele noi au avut un preț mediu de 1.811 euro pe metru pătrat, în timp ce apartamentele vechi au ajuns la un preț mediu de 1.905 euro pe metru pătrat, înregistrând o creștere de 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: