Prețurile RCA, plafonate până în 2024. Proiectul ASF, înaintat către Ministerul de Finanţe

foto: PSNews
Sursa foto: PSNews

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus către Ministerul de Finanţe un proiect prin care se prelungeşte până la 31 decembrie 2023 HG care stabilește tarifele maximale pe care societățile de asigurări le vor practica.

Directorul general al Direcţiei Generale Asigurări, ASF, Valentin Ionescu, a declarat că în cazul în care proiectul va fi aprobat, prețul asigurărilor va rămâne egal cu cel din februarie 2023.

„Consiliul ASF a aprobat un proiect de prelungire a Hotărârii de Guvern care stabilește tarifele maximale pe care societățile de asigurări le vor practica, adică cele de la sfârșitul lunii februarie 2023. Propunerea noastră este de a prelungi această HG până la data de 31 decembrie. Nu există modificări, avem o simplă propunere de prelungire a HG, este un proiect pe care noi l-am înaintat Ministerului de Finanțe”, a  precizat Valentin Ionescu.

Prin această măsură, ASF vrea să compenseze inflația, dar și să ofere stabilitate pieței după falimentul Euroins.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL