Prezență de 95,8% la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naționale

Rezultate Examen
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / BOGDAN DANESCU

Prezenţa la proba de limba şi literatura maternă din cadrul Evaluării Naţionale a fost de 95,8%, a informat joi Ministerul Educaţiei.

„Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a (sesiunea 2023) s-au încheiat cu testul la limba şi literatura maternă, susţinut de 9.443 de elevi (95,8% – rată de participare). 414 elevi nu s-au prezentat. Nu s-a înregistrat nicio eliminare din examen”, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Primele rezultate vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14,00, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00).

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor se realizează anonimizat, respectându-se prevederile GDPR în materie. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, acestea fiind distribuite, pe bază de semnătură de primire, la proba de Limba şi literatura română.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: