Schimbarea frecventă a joburilor aduce adesea un salariu mai mare. Cât trebuie să ”tragi” de un loc de muncă

loc de munca birou angajati
Sursa foto: Unsplash / Arlington Research

După peste 40 de ani petrecuți în lumea afacerilor, inclusiv în calitate de vicepreședinte al resurselor umane la Microsoft, Chris Williams a relatat într-un articol publicat de Business Insider care sunt schimbările majore în durata în care oamenii rămân la un loc de muncă.

„Când mi-am început cariera în anii 1980, părinții mei și orice consilier de carieră spuneau că trebuie să rămâi într-un job cel puțin cinci ani – trei ani fiind minimul acceptabil. Mai puțin de atât, și erai considerat un căutător constant de locuri de muncă.

Prima caracteristică pe care managerii de recrutare erau învățați să o caute într-un CV era cât timp au stat candidații în fiecare loc de muncă și să fie atenți la orice pauze. Doreau să vadă cel puțin trei până la cinci ani la fiecare job și cu siguranță nu o serie de perioade scurte consecutive.

Schimbarea frecventă de locuri de muncă era percepută ca un semn de neliniște, imaturitate și incapacitate de a rezista în perioadele dificile. Mai rău, erai considerat neloial față de companie”, a precizat Chris Williams.

„Astăzi, balanța se înclină și în cealaltă direcție: recrutorii mai tineri privesc un angajat cu 10 ani la aceeași companie și întreabă care este problema. Perioadele mai lungi de angajare au devenit un semnal de alarmă, iar ceea ce era considerat în trecut ca o durată minimă acum te expune riscului de a fi privit ca o relicvă.

Deci, cât timp este prea mult, și cât timp este prea scurt? Ca majoritatea întrebărilor dificile, răspunsul este că depinde.”

„Ceea ce caută un manager de recrutare competent este dacă ai avut un impact asupra afacerii și dacă ești cineva care poate obține rezultate.

Te-ai implicat sau ai condus un proiect major care a avut un impact în afacere?

Ai adus o schimbare în veniturile, rentabilitatea sau satisfacția clienților?

Ei doresc să vadă astfel de realizări pe durata angajării tale, oricât de lungă ar fi aceasta.

Dacă poți veni la un loc de muncă, să faci o diferență și să te miști mai departe în doar un an, este minunat. Dacă rămâi într-un job timp de peste un deceniu, dar arăți acest tip de impact de fiecare dată pe parcursul angajării tale, este extraordinar.

Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni care oferă sfaturi pentru curriculum vitae insistă asupra necesității de a avea indicatori clari, cifre și impact. Ei vor să arăți că timpul tău, oricât de lung, în fiecare rol a fost folosit eficient.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: