Prezentator BBC acuzat că a plătit un minor pentru a-i trimite imagini cu caracter sexual explicit

Sursă foto: BBC
Sursă foto: BBC

Huw Edwards este prezentatorul BBC care se confruntă cu acuzaţii privind plăţile pentru imagini cu caracter sexual explicit. Identitatea a fost dezvăluită chiar de către soţia sa, Vicky Flind.

Într-o declaraţie pentru agenţia de presă PA, Flind a spus că soţul ei „suferă de probleme grave de sănătate mintală” şi „primeşte îngrijiri în spital, unde va rămâne în viitorul apropiat”, ea cerând intimitate pentru familia sa.

„Având în vedere recentele informaţii referitoare la „prezentatorul BBC”, fac această declaraţie în numele soţului meu Huw Edwards, după ce au fost cinci zile extrem de dificile pentru familia noastră. Fac acest lucru în primul rând din preocupare pentru bunăstarea sa mentală şi pentru a ne proteja copiii. Huw suferă de probleme grave de sănătate mintală. După cum se ştie, el a fost tratat pentru depresie severă în ultimii ani. Evenimentele din ultimele zile au înrăutăţit foarte mult situaţia, a suferit un alt episod grav şi acum primeşte îngrijiri spitaliceşti, unde va rămâne în viitorul apropiat. Odată ce se va simţi suficient de bine pentru a face acest lucru, el intenţionează să răspundă la poveştile care au fost publicate. Pentru a fi clar, Huw a fost informat pentru prima dată că există acuzaţii la adresa sa joia trecută. În aceste circumstanţe şi având în vedere starea lui Huw, aş dori să cer să fie respectată intimitatea familiei mele şi a tuturor celor prinşi în aceste evenimente supărătoare. Ştiu că lui Huw îi pare profund rău că atât de mulţi colegi au fost afectaţi de recentele speculaţii din mass-media. Sperăm că această declaraţie va pune capăt acestei situaţii”, se arată în declaraţie lui Flind, conform news.ro.

Poliţia metropolitană a anunţat că nu va lua măsuri deoarece nu a fost comisă nicio infracţiune penală în legătură cu acuzaţiile aduse lui Edwards.

„Am văzut declaraţia poliţiei care confirmă că şi-a finalizat evaluarea şi că nu ia măsuri suplimentare. Le suntem recunoscători pentru că au finalizat rapid această muncă. Poliţia ne-a cerut anterior să luăm o pauză în investigaţiile noastre de stabilire a faptelor şi acum vom merge mai departe cu această muncă, asigurând un proces corespunzător şi o evaluare amănunţită a faptelor, în timp ce continuăm să fim atenţi la datoria noastră de grijă faţă de toţi cei implicaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

Cine este Huw Edwards?

Huw Edwards este una dintre cele mai cunoscute figuri ale televiziunii britanice, fiind prezentatorul principal al evenimentelor naţionale majore şi al emisiunii BBC News At Ten.

În vârstă de 61 de ani, a condus în ultimii 20 de ani principalul program de ştiri de noapte.

Edwards, care s-a născut în Bridgend şi a crescut în Llangennech, Carmarthenshire, s-a alăturat BBC ca stagiar în 1984.

În cele patru decenii petrecute în cadrul corporaţiei, el a făcut parte din echipele de emisie care au condus acoperirea evenimentelor istorice, inclusiv funeraliile reginei în septembrie anul trecut şi încoronarea regelui în luna mai.

Edwards, căsătorit şi tată a cinci copii, a anunţat la BBC decesul regretatei regine.

El a fost prezentatorul de referinţă al BBC pentru marile evenimente de ştiri şi a fost în prim-planul transmisiunilor în direct ale acoperirii alegerilor, jubileul de diamant al reginei în 2012 şi jubileul de platină în 2022, nunta ducelui şi ducesei de Cambridge în 2011, nunta ducelui şi ducesei de Sussex în 2018 şi funeraliile ducelui de Edinburgh în 2021.

Edwards a fost, de asemenea, vocea BBC la Trooping the Colour şi la Festivalul de comemorare.

Prezentatorul de ştiri a fost corespondent la Westminster timp de 13 ani şi a jucat un rol-cheie în reportajele politice ale BBC, preluând în 2019 acoperirea alegerilor de la David Dimbleby, care a fost mult timp în funcţie.

Cum a început cazul

Tabloidul britanic The Sun a publicat vineri seară mărturia unei mame care îl acuză pe un prezentator vedetă al BBC, fără să-l numească, că i-a dat copilului ei, pe atunci în vârstă de 17 ani, câteva zeci de mii de lire sterline pentru a-i trimite fotografii pornografice, fără a preciza dacă minorul în cauză este fată sau băiat. Scandalul a luat amploare între timp şi, presat de guvern, BBC a anunţat că a declanşat o anchetă internă, iar prezentatorul respectiv a fost suspendat.

Potrivit cotidianului The Sun, familia respectivă a contactat BBC pe 19 mai şi a informat conducerea despre situaţie, însă prezentatorul a rămas în continuare pe post timp de câteva săptămâni. Cu banii pe care i-ar fi obţinut de la prezentator – cel puţin 35.000 de lire sterline – adolescentul şi-ar fi finanţat dependenţa de cocaină. Mama îl acuză pe prezentator că în acest fel i-a distrus viaţa copilului ei.

Copilul, acum în vârstă de 20 de ani, i-a arătat mamei un extras de cont bancar online care avea numeroase depozite de la vedeta BBC.

„Odată a trimis 5.000 de lire sterline într-o singură tranşă. Banii au fost pentru fotografii sexual explicite ale copilului meu”, a povestit mama pentru The Sun.

Familia spune că prezentatorul BBC nu şi-a ascuns niciodată identitatea şi chiar a trimis poze cu el însuşi la serviciu.

După dezvăluirile din The Sun, ministrul culturii, Lucy Frazer, l-a sunat de urgenţă pe directorul executiv al radiodifuzorului public britanic, Tim Davie, iar duminică BBC a anunţat că „un membru de sex masculin din rândul personalului său a fost suspendat”, iar postul face o investigaţie şi „se străduieşte să stabilească faptele cât mai curând posibil”

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: