Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 2 octombrie

Sursa foto: unsplash

Jurnal de campanie: Marți, 2 octombrie. 

Șef de campanie al lui Mircea Geoană, partener de afaceri cu un propagandist rus care-l admiră pe Putin – aunță jurnaliștii rețelei The Organised Crime and Corruption Reporting Project, din care face parte și Context.ro.

Continuă demascările în cazul Diana Șoșoacă. Mai mulți lideri locali ai S.O.S. România susțin că partidul nu are nici măcar o comisie financiară, iar cei cu funcții importante în partid erau schimbați lunar, în scopul de a ascunde nereguli extrem de grave.

George Simion a prins din nou un dezastru pe care s-a cocoțat:  „De la Pechea din noroi, Simion în turul doi”. Nenorocirea oamenilor cu proprietățile inundate, care dorm în containere și mănâncă pe unde apucă pare a fi o mise-en-scène ideală pentru campania liderului AUR.

Elena Lasconi dorește să discute serios cu Viktor Orban și să-l declare „persona non grata”. Ceea ce nu au reușit liderii Europei care respectă Tratatul de funcționare a UE, va reuși, oare, primarul de la Câmpulung?

  • Șef de campanie al lui Mircea Geoană, partener de afaceri cu un propagandist rus care-l admiră pe Putin. Un coordonator al campaniei lui Mircea Geoană este partener de afaceri cu un propagandist rus care a fost în Crimeea de cel puțin 10 ori după anexarea ilegală din 2014, dezvăluie o investigație internațională. Jurnaliștii rețelei The Organised Crime and Corruption Reporting Project, din care face parte și Context.ro au aflat că Rareș Mănescu, fostul primar al Sectorului 6, a înființat o firmă alături de un om de afaceri rus, în timp ce se ocupa de campania lui Geoană pe când acesta era încă adjunct la NATO. Ancheta jurnalistică arată o serie de ramificații care duc chiar și la un mercenar care a luptat în Donbas de partea rușilor.

 

  • George Simion a mers, luni, la Biroul Electoral Central, unde și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale. El a fost însoțit de mai mulți membri AUR, care s-au aflat în ultimele zile în județul Galați, unde au ajuns persoanele afectate de inundații. Cei prezenți au scandat în semn de încurajare: „De la Pechea din noroi, Simion în turul doi”.

 

  • Elena Lasconi, președinta USR, afirmă că vrea să-l declare „persona non grata” pe premierul Ungariei, Viktor Orban. Lasconi spune că este total împotriva declarațiilor revizioniste ale acestuia și, în cazul în care va ajunge președintele României, dorește să aibă o discuție serioasă cu el. Întrebată dacă i-ar interzice lui Orban să intre în România din cauza declarațiilor revizioniste, Elena Lasconi a declarat: „Depinde de declarațiile făcute, da, cred că aș putea să cer să fie persona non grata.

 

  • Scandalul de proporții dintre foști membri ai S.O.S. România, eliminați din partid după ce ar fi descoperit ilegalități pe care liderul formațiunii politice, Diana Șoșoacă, le-ar fi săvârșit și pe care le-au inclus ca acuzații în plângerea depusă, recent, la Direcția Națională Anticorupție, continuă cu o nouă plângere la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ). Amalia Bellantoni a sesizat, marți, PICCJ cu privire la posibile infracțiuni făcute de S.O.S. România și de Diana Șoșoacă. Fosta șefă a Filialei Călărași a S.O.S. România s-a alăturat altor foști lideri locali, precum avocata Ingrid Alexandrescu, ex-președinte al Filialei Argeș a partidului, în demascarea unor posibile fapte de natură penală ale Dianei Șoșoacă, dar și pentru a se constata că S.O.S. România este în afara legii încă dinainte de alegerile locale din iunie 2024.

 

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: