Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 25 septembrie

Foto: economiesuisse

Jurnal de campanie: Astăzi aflăm că până nici în CV-urile de la NATO nu poți avea încredere. De ce minte Mircea Geoană și a omis un an din propriul CV în ceea ce privește perioada sa din MAE? Aflăm astăzi și cum arată caracatița din jurul lui Mircea Geoană, formată de altfel de securiști, corupți și milionari.

Vă era dor de Diana Șoșoacă? Aceasta vrea să readucă agricultura din anii ’80. Ea își declară din nou admirația pentru Nicolae Ceaușescu și ne promite că dacă va fi președintele țării va lua măsuri pentru agricultură chiar dacă, spune Șoșoacă, aceastea vor fi dictatoriale, abia așteaptă să fie  dată în judecată la instanțele internaționale.

Mai aflăm și cum Kelemen Hunor ceartă România că nu are o relație bună cu țările vecine care au lideri pro-ruși, iar oamenii lui George Simion votează la PE împotriva Ucrainei.

  • Geoană, cu un trecut prea condensat- notează Cațavencii, continuând: „Geoană minte. A mințit și minte, e genul care se atașează de propriile minciuni. „(…) domnul Mircea Geoană a fost angajat în MAE începând cu dată de 1 martie 1990, cu contract individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată, fiind încadrat, la aceeași dată, în funcția de secretar III.“ Acesta e răspunsul MAE pentru Libertatea, într-un material scris de Sidonia Bogdan. În CV, inclusiv cel depus la NATO, Geoană apare că s-a angajat la MAE în 1991. Așadar cu un an mai târziu. Răspunsul lui Geoană e minunat: „Contactat pentru a fi întrebat de ce a omis în CV-ul personal o perioadă de un an, Mircea Geoană a susținut că CV-ul depus la NATO este unul condensat, care nu oferă toate detaliile carierei sale profesionale“.

 

  • Caracatița din jurul lui Mircea Geoană: securiștii, corupții și milionarii. Mircea Geoană și-a construit o întreagă rețea de milionari, corupți și securiști care l-au ajutat să obțină funcții importante în cariera sa politică. Imediat după Revoluția din 1989, Mircea Geoană a fost ajutat de reprezentanții fostului regim Ceaușescu să obțină funcții în stat și să aibă succes politic. Deși acesta se consideră, în 2024, un candidat independent, trecutul său politic arată că e controlat de un grup de securiști, corupți și milionari. Detalii AICI

 

  • Elena Lasconi, propunere halucinantă: cere desființarea consiliilor județene și a inspectoratelor școlare. Candidat la prezidențiale, președintele USR, Elena Lasconi, cere desființarea Consiliilor Județene și a administrațiilor locale din comunele cu mai puțin de 2.000 de locuitori. Ea dă asigurări că angajații Consiliilor Județene nu vor rămâne pe drumuri, ci își vor găsi de lucru în primării. Totodată, candidatul la alegerile prezidențiale cere și diminuarea numărului de ministere și desființarea inspectoratelor școlare.

 

  • Diana Șoșoacă susține că agricultura românească era mult mai performantă pe vremea comunismului, în timpul lui Nicolae Ceaușescu. Aceasta spune că l-a ”admirat” pe fostul dictator din acest punct de vedere, iar dacă devine președinte, vrea să readucă țara la statutul de ”grânarul Europei”. Aceasta a detaliat toate măsurile pe care le pregătește pentru fermierii români și nu numai, dacă va fi aleasă în funcția de președinte. Deși recunoaște că unele dintre aceste planuri au tendințe dictatoriale, Șoșoacă nu dă înapoi și susține că așteaptă să fie dată în judecată la instanțele internaționale. Declarațiile au fost făcute chiar de Diana Șoșoacă, în direct la AGRO TV.

 

  • Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că are „o relație corectă, bună” cu liderul pro-rus, premierul ungar Viktor Orban, precizând că nu s-a schimbat nimic în această privință. De altfel, Liderul UDMR a criticat apoi România pentru că nu este parte din cooperarea regională. „Și pentru România e absolut necesar să aibă relații bune cu Serbia, Ungaria, Bulgaria, cu țările din Balcanii de Vest. Putem să-i ajutăm și pe moldoveni mai ușor. Nu înseamnă că trebuie să faci ce face celălalt, ci că îți cauți parteneri”, a susținut Kelemen la Antena 3. De menționat că Ungaria și Serbia sunt conduse de lideri pro-ruși – premierul Viktor Orban, respectiv președintele Aleksandr Vucic.

 

  • George Simion își instruiește în continuare europarlamentarii AUR să fie de partea Rusiei. Eurodeputații formațiunii condusă de George Simion, candidat la președinție, au votat împotriva Ucrainei în Parlamentul European, arătând încă o dată cât de puternică a rămas influența Kremlinului asupra unor formațiuni politice și lideri din Occident. Claudiu Târziu a anunțat că a votat împotriva ajutorului pentru Ucraina, făcând jocul Rusiei în Parlamentul European. „George Simion și Claudiu Târziu se prezintă ca mari patrioți, preocupați de soarta țării, dar în spatele acestor măști nu se află decât persoane interesate de propriile poziții de putere și de îndeplinirea misiunii față de cei care i-au lansat, susținut și promovat„, notează Spotmedia.

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: