Întâlnire consultativă la Guvern cu ONG-uri pe tema situației drepturilor femeilor în România

GUVERN
Sursa foto: Inquam

O primă întâlnire consultativă a avut loc marţi, la Palatul Victoria, cu organizaţii non-guvernamentale reprezentative din domeniul apărării drepturilor femeii şi egalităţii de gen, coordonată de consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Victoria Stoiciu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, principalele teme de dialog le-au reprezentat provocările cu care se confruntă în prezent femeile din România în ceea ce priveşte drepturile şi şansele la tratament egal, precum şi modalităţile de colaborare între guvern şi societatea civilă pentru soluţionarea problemelor identificate.

„În cadrul întâlnirii, consilierul de stat a propus invitaţilor elaborarea unei agende comune de discuţii pe termen mediu, astfel încât în cadrul următoarelor reuniuni consultative să existe dezbateri aplicate, pe teme punctuale, în ceea ce priveşte apărarea şi promovarea drepturilor femeilor în ţara noastră. Subiectele de dialog ale viitoarelor reuniuni vor urmări trei paliere de interes major: combaterea violenţei de gen şi a violentei împotriva femeii, sănătatea şi drepturile reproductive şi egalitatea de gen în toate sferele societăţii româneşti”, se arată în comunicat.

La finalul mesei rotunde de la Palatul Victoria a fost convenită continuarea consultărilor iniţiate marţi, iar consilierul de stat Victoria Stoiciu a subliniat interesul guvernului de a fi partener determinat al societăţii civile în ameliorarea situaţiei drepturilor femeilor, precizează sursa citată.

Din partea societăţii civile, au participat la dialog organizaţii membre ale Coaliţiei pentru Egalitate de Gen şi ale Reţelei pentru prevenirea si combaterea violenţei împotriva femeilor, şi, de asemenea, a fost prezentă iniţiatoarea legii care incriminează actul sexual comis cu un minor sub 16 ani, deputatul Diana Tuşa.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: