Primarii din Capitală promit modernizarea școlilor

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Administrațiile locale din Capitală promit investiții în școli, pentru modernizare și dotare cu materiale didactice și echipamente digitale. Banii vin prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar contractele de finanțare au fost semnate la Guvern, potrivit digi24.

Pentru sectorul 1, Clotilde Armand a anunțat pe Facebook semnarea unui contract de finanțare în valoare de 41 de milioane de lei, bani care vor ajunge la 3 grădinițe, 25 de școli gimnaziale, 21 de licee sau colegii și 4 școli speciale. Primarul sectorului a precizat că 38 de săli de clasă vor fi dotate complet cu echipamente IT ultramoderne.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a scris joi pe Facebook, că a obținut 57 de milioane de lei din PNRR, bani cu care va dota 56 de şcoli din sectorul 2 cu echipamente IT şi mobilier modern.

Și primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe rețeaua socială că va schimba la față școlile din sector. Contractul de finanțare semnat este de aproximativ 85 de milioane de lei.

La rândul său, edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a menţionat, tot pe Facebook, că valoarea contractului de finanţare pe care l-a semnat pentru dotarea şcolilor cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale se ridică la peste 48 de milioane de lei.

Ciprian Ciucu a semnat pentru sectorul 6 un contract de 82 de milioane de lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: