Primarul ales al Ploieștiului spune că municipiul e în pericol să rămână fără apă caldă și căldură la iarnă

Sursă foto: Unsplash

Ploieștiul e în pericol să rămână fără apă caldă și căldură la iarnă, anunță primarul ales al municipiului, Mihai Polițeanu. El spune că pentru a-și constitui stocul obligatoriu de gaze naturale, Termo Ploiești trebuie să se împrumute, iar Primăria trebuie să garanteze împrumutul. Pentru a se întâmpla acest lucru, „e nevoie de derogare de la lege, altfel orașul rămâne fără căldură și apă caldă, din cauză că Termo Ploiești nu are bani de gaze naturale”.

„Pentru a-și constitui stocul obligatoriu de gaze naturale, Termo Ploiești trebuie să se împrumute, iar Primăria trebuie să garanteze împrumutul. Pentru a se întâmpla acestt lucru, e nevoie de derogare de la lege, altfel orașul rămâne fără căldură și apă caldă, din cauză că Termo Ploiești nu are bani de gaze naturale”, spune Mihai Polițeanu.

Primarul ales al municipiului afirmă că a trimis premierului Ciolacu o scrisoare prin care solicită să se ofere unităților administrativ-teritoriale, în cazul acesta, Ploieștiului, posibilitatea garantării de împrumuturi de la băncile comerciale sau alte instituții de credit contractate de operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine care prestează serviciul public de producere a energiei termice în sistem centralizat pentru achiziția de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025, respectiv, Termo Ploiești.

„O măsură identică a fost adoptată de Guvernul României prin ordonanța 41 din 31 august 2023 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, care a permis asigurarea energiei termice pentru Ploiești și alte UAT-uri în sezonul rece 2023-2024”, subliniază primarul ales al Ploieștiului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: