Primarul Vienei susține aderarea României la Schengen

Sursă foto: Twitter-X / Michael Ludwig

Târgul de Crăciun din Viena este, anul acesta, o atracție pentru numeroși români, în pofida obstacolelor pe care guvernul austriac le-a pus pentru a bloca aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Efortul de a face din Viena capitala mondială a sărbătorilor de iarnă se întinde pe luni de zile de muncă. Coordonarea și responsabilitatea ajung în mâinile unui singur om: Michael Ludwig, primarul și guvernatorul Vienei, din 2018.

Piața Primăriei este una dintre cele 14 piețe din Viena unde se desfășoară Târgul de Crăciun. Aici a întâmpinat primarul Ludwig echipa Antena 3 CNN și a dialogat cu realizatoarea Ana Maria Roman.

Ludwig este un susținător al aderării României la spațiul de liberă circulație și nu a stat cu mâinile în sân.

„Îmi pare rău pentru faptul că România nu este în Schengen. Exact acum un an, am trimis o scrisoare deschisă guvernului federal austriac, pentru că mi se pare nedrept (…) România face parte din Europa și este o țară foarte importantă. Avem relații economice importante, relații politice bune și, mai ales, un contact foarte bun între oameni. Nu cred că acest veto pe Schengen al guvernului austriac este corect.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL