Primarul Viziteu, încă un pas spre chiria de 60.000 de euro lunar pentru Casa Albastră

Sursa foto: Facebook - Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Primăria Bacău va plăti o chirie lunară de 60.000 de euro către CASA SA, firma de imobiliare a fostei SIF Moldova, Evergent Investment. Fostul loc de muncă al primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu primește acum circa 26.000 de euro pentru etajele 4-7, însă edilul propune extinderea la toată clădirea a spațiului închiriat (circa 6.000 mp).

Împrăștiate în mai multe locuri din municipiu, instituțiile ce țin de municipalitate se vor muta în Casa Albastră până la 24 decembrie 2024. Aceasta este a doua etapă a mutării, după ce a fost abandonat fostul sediu al Primăriei, sub pretextul riscului seismic.

Deși inițial primarul Viziteu pretindea că în acest mod va face o economie la buget, de fapt, se va plăti mai mult decât acum. De pildă, soluția mutării în clădirea SIF a Poliției Locale și DITL este mai scumpă cu 30%: Poliția Locală plătește către CONBAC SA o chirie de 32 de lei/mp la cursul euro actual, în timp ce DITL plătește către DEDEMAN o chirie de 31,36 de lei/mp lunar. Pentru clădirea SIF, contractul prevede o chirie sensibil mai mare, de 41,47 lei/mp, fără TVA. De asemenea, nu există niciun pericol pentru angajați, deoarece clădirile CONBAC și DEDEMAN nu sunt printre cele cu risc seismic.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: