„Primarul Viziteu m-a împins!”. Acuzații grave la adresa USR: concursuri aranjate și grupuri infracționale organizate

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Acuzații grave în partidul condus de Cătălin Drulă. Viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș acuză nereguli grave în primăria condusă de USR-istul Lucian Viziteu: concursuri aranjate, nepotism, grupuri infracționale organizate.

Amintim că zilele trecute, primarul USR al Bacăului, Lucian Viziteu, a fost interpelat de viceprimarul Cristian Ghingheș în timpul unei acţiuni electorale în centrul oraşului. Edilul a fost deranjat de faptul că viceprimarul îi spunea că „e plin de penali” în administraţia băcăuană şi l-a împins pe acesta când încerca să-i aducă acest lucru la cunoştinţă şi preşedintelui partidului Cătălin Drulă.

„Primarul Lucian Stanciu Viziteu m-a împins, se vede și în filmarea din acest weekend. Probabil l-am enervat pentru faptul că m-am dus la domnul Cătălin Drulă să-l întreb despre penalii din Primăria Bacău. Și aici fac referire la toate năzbâtiile și nebuniile care s-au întâmplat în acești ani în Primăria Bacău sub conducerea lui Lucian Stanciu Viziteu. Domnul Drulă îl susține din toată inima la Primăria Bacău, chiar dacă este implicat în dosare penale și conduce o primărie care este, zic eu, infestată de corupție la ora actuală.

Pe scenă am auzit în acest weekend, aici, la Bacău, ode și laude la adresa lui Lucian Stanciu Viziteu. Dar nici măcar un cuvânt sau măcar să stea de vorbă domnul Drulă sau ceilalți care au fost prezenți despre neregulile din primărie. Pentru că sunt o grămadă. Efectiv n-au vrut să vadă elefantul din încăpere. Adică un Lucian Daniel Stanciu vizite suspect într-un dosar DNA pentru că a dat unei colege de partid un apartament fără nicio procedură, chiar dacă doamna respectivă avea domiciliu în Bacău. Un Lucian Stanciu vizite la umbra căruia în Primăria Bacău există grupuri infracționale organizate, așa cum spune și DNA. Un Lucian Stanciu Viziteu care dă contracte membrilor intim de partid, cu încredințare directă, fără licitație. Un Lucian Stanciu Viziteu, care duce deșeuri din demolările de garaje pe domeniu public în spații care nu sunt destinate deșeurilor din construcții. Și multe alte nereguli de acest gen în Primăria Bacău. Nereguli pe care USR-ul n-a vrut să le vadă timp de 3 ani, 3,5 ani – pentru că eu am tot semnalat lucrurile astea la București. (…) Chiar vorbeam cu un prieten, au strâns la acest eveniment din Bacău de un parastas, ca să zic așa. N-au venit la adunarea lor nici cei pe care i-a angajat prin concursuri aranjate, așa cum spun membrii de partid, că nu o zic eu.

Zilele acestea, pe Facebook, anumiți membri care erau acolo, în Biroul județean, chiar au scris pe Facebook faptul că la partid se aranjau concursul și se știa dinainte cine și cum câștigă postul din Primăria Bacău sub conducerea acestui primar care, din punctul meu de vedere, n-are nicio treabă cu sloganul „Fără penali”, a declarat Cristian Ghingheș.

Primarul Bacăului a recunoscut public că este suspect în dosarul deschis de DNA Bacău, privind apartamentul de serviciu dat unei angajate, membre USR Bacău.

„Am să stric un subiect bun pentru presa de partid și am să anunț eu că în speța cu apartamentul de serviciu în care a locuit, pentru o perioadă, o angajată a primăriei, am fost informat ca am statut de suspect, alături de alți functionari din primarie. Aștept să se încheie rapid această poveste și am încredere că și procurorii își doresc același lucru”, a scris Viziteu pe Facebook.

Dosarul DNA a fost deschis după o anchetă publicată de Ziarul de Bacău, în care jurnaliștii locali au dezvăluit cum o angajată a primăriei, membră a USR, ocupă un apartament al instituției conduse de Lucian Viziteu, de peste 100 mp, în centrul orașului, deși are buletin de Bacău.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL