Primul val de căldură a lovit România. Meteorologii se așteaptă să emită coduri de caniculă în zilele următoare

Sursa foto: Unsplash

Meteorologii anunță temperaturi extreme în zilele următoare. În termometre vor chiar și 38 de grade, iar la orele amiezii, orașele din sudul țării se vor transforma în cuptoare. Florinela Georgescu, director de prognoză la ANM, a spus la Digi24 că în zilele următoare ar putea fi emise primele coduri de caniculă.

Posibil să fie mai mult de 4 zile cu temperaturi ridicate pentru începutul lunii iunie. Este adevărat că vor veni la pachet și cu instabilitate atmosferică, pentru că este o caracteristică a masei de aer tropical care se extinde deasupra țării noastre”, a spus meteorologul.

Apreciem totuși că în zilele următoare și pe parcursul săptămânii care urmează, mai afectate de instabilitate vor fi regiunile din jumătatea de nord a țării, mai ales zonele de deal și de munte. Vor fi cantități importante de apă, în timp scurt, căderi de gridină, intensificări ale vântului”, a explicat ea.

Din punct de vedere termic, temperatura va avea maxime de 28-35 de grade – valorile mai scăzute în regiunile nordice, cu mai multă instabilitate. Valorile cele mai ridicate vor fi în sud și sud-est și nu este exclus ca în Muntenia, partea de est a Olteniei, Dobrogea continentală, partea centrală și sudică a Moldovei să înregistreze în zilele următoare 36-37 de grade.

Este foarte probabil că acest interval cu temperaturi ridicate se va constitui în primul val de căldură al acestei veri, unul foarte timpuriu, semnal al unei veri care poate aduce frecvent astfel de episoade”, a mai spus Georgescu.

Vom estima evoluția în zilele următoare și există o probabilitate foarte mare de emitere a unor coduri de caniculă și disconfort termic”, a adăugat meteorologul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: