Prinţul Harry nu se simte în siguranţă în Marea Britanie

Sursa: Facebook

Prinţul Harry consideră că familia şi copiii săi nu se pot „simţi ca acasă” în Marea Britanie din cauza lipsei unei securităţi adecvate, a declarat joi avocatul său la Londra, unde prinţul contestă decizia Înaltei Curţi de a nu mai plăti în mod curent pentru securitatea sa, conform AFP.

Ducele de Sussex, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, şi soţia sa Meghan au pierdut protecţia sistematică a forţelor de ordine, pe cheltuiala contribuabilului britanic, după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020 şi să se mute în Statele Unite.

El contestă în instanţă această decizie a unui organism dependent de Ministerul de Interne, care îi acordă acum protecţie poliţienească de la caz la caz.

Joi, în ultima zi a acestei proceduri, care a început marţi şi se desfăşoară în principal cu uşile închise, avocata lui Harry, Shaheed Fatima, a citit o declaraţie a prinţului, care a fost absent de la audieri.

„Marea Britanie este un loc central în povestea copiilor mei şi un loc în care vreau ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă în prezent locuiesc în SUA. Dar acest lucru este imposibil dacă nu le putem asigura siguranţa în timp ce se află pe teritoriul britanic”, a declarat Harry. „Nu-mi pot expune soţia la un astfel de risc, având în vedere prin ce am trecut, sunt reticent să mă expun şi pe mine în mod inutil”, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL