Proaspata laureata a premiului Nobel, amenintata cu moartea de talibani

O puternica factiune desprinsa din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a amenintat-o pe proaspata laureata a premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, cu „cutite ascutite si stralucitoare”.

Factiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsa in august din TTP, cunoscuta si sub denumirea generica de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seara pe Twitter o reactie la decizia Comitetului Nobel norvegian, relateaza DPA.

„Personaje ca Malala ar trebui sa stie ca nu suntem descurajati de propaganda necredinciosilor. Am pregatit cutite ascutite si stralucitoare pentru dusmanul Islamului”, a postat pe Twitter purtatorul de cuvant Ehsanullah Ehsan.

„Malala vorbeste atat de mult despre arme si conflicte armate. Nu stie ea ca fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?”, s-a intrebat el.

Adolescenta de 17 ani a supravietuit unei rani prin impuscare la cap in 2012, dupa ce a fost vizata de un atac al talibanilor.

Gruparea principala TTP, o organizatie umbrela care reuneste o duzina de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distinctiei acordate Malalei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: