Procesul Monicăi Macovei merge mai departe. Judecătorii au decis că fostul ministru al Justiției „trebuie reeducat“

Sursă foto: X

Monica Macovei a depus contestație la sentința prin care Judecătoria Mangalia a condamnat-o la închisoare cu suspendare, la muncă în folosul comunității și la urmărea unui program de reintegrare socială, pentru vătămarea corporală din culpă a unui motociclist.

Ca urmare de contestației depuse atât de Monica Macovei, cât și de victima sa, motociclistul Ilie Constantin, dosarul ajunge la judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, care vor da decizia miercuri, 17 aprilie 2024.

Monica Macovei a beneficiat de reducerea pedepsei cu o treime, deoarece a cerut judecătorilor să se meargă pe procedura simplificată – cu alte cuvinte și-a însușit toate acuzațiile procurorilor, pe care, inițial, îi mințise spunând că motociclistul a intrat pe sensul său de mers.

În motivarea sentinței prin care au condamnat-o pe Macovei la 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani, la obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității și de a urma un program de reintegrare socială, judecătorii au arăta că vina pentru producerea accidentului de pe podul de la Mangalia îi aparține exclusiv fostei europarlamentare, fost ministru al Justiției.

„În ceea ce privește latura subiectivă, infracțiunea a fost săvârșită din culpă, deoarece inculpata nu a prevăzut rezultatul faptei ei, deși trebuia și putea să-l prevadă. Urmarea imediată o reprezintă leziunile suferite de partea vătămată. Legătura de cauzalitate dintre activitate inculpatei și urmarea imediată rezultă fără dubiu din concluziile raportului de constatare medico-legal al Serviciului Clinic de Medicină Legală Constanța, potrivit cărora prezintă leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu și de corpuri/planuri dure, ce pot data din 08.10.2022, posibil în condițiile unui eveniment de trafic rutier“, se arătă în motivarea judecătorilor.

Magistrații consideră că „viața victimei a fost pusă în primejdie prin traumatism complex membru inferior stâng, reprezentat de dilacerare musculară coapsă și gambă, cu fractură cu avulsie codil femural extern și hemoragie externă subsecvent, ce a necesitat, în condiții de urgent, intervenție medico-chirurgical multidisciplinară și tratament complex pentru susținerea funcțiilor vitale și necesită 110‑120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații“.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL