Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul manager al Spitalului Municipal Caracal

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul manager al Spitalului Municipal Caracal Radu Dumitru-Liviu pentru acordarea nelegală de stimulente în pandemia de Covid-19. Directorul financiar-contabil de la momentul respectiv este vizat şi el în dosar. Cei doi ar fi transmis către CNAS date nereale în baza cărora unitatea medicală a obţinut fonduri europene. Din acestea, s-au acordat nejustificat stimulente către 136 de persoane, iar 19 persoane, îndreptăţite să primească bani, nu au primit.

DNA anunţă, miercuri, că procurorii Serviciului Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor:

RADU DUMITRU-LIVIU, la data faptelor manager al Spitalului Municipal Caracal, judeţul Olt, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de:

– abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

– abuz în serviciu,

 

– fals intelectual, în formă continuată,

– complicitate, sub forma participaţiei improprii, la folosirea sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei,

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: