Șeful DNA: Instituţia s-a abătut de la scopul pentru care a fost înfiinţată

Captură Video
Sursă foto: Captură Video

Procurorul-şef al DNA Marius Voineag a declarat într-un interviu acordat Pro Tv că instituţia pe care o conduce s-a abătut uşor de la scopul pentru care a fost înfiinţată, s-a abătut de la combaterea corupţiei de nivel înalt. ”Trebuie să ne întoarcem la o componentă esenţială a activităţii, şi asta înseamnă investigarea cazurilor de mare corupţie”, este concluzia lui Voineag.

”În primul rând, DNA s-a abătut uşor de la scopul pentru care a fost înfiinţat… S-a abătut de la combaterea corupţiei de nivel înalt. Asta e o chestiune care cred că este indisolubil legată de obiectul de activitate al DNA, combaterea marii corupţii. Trebuie să trecem la un DNA 2.0, la o altă etapă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a declarat şeful DNA în interviul acordat Pro Tv.

El a subliniat că ideea de bază rămâne ce vrem de la DNA.

”Dacă noi vrem de la DNA să se ocupe de cauze de corupţie cu ofiţeri de poliţie judiciară cu 9 kile de pălincă sau 10 kile de cârnaţi, şi să ne specializăm în zona asta, atunci asta vom avea. În momentul de faţă, noi audităm activitatea DNA şi vă spun că noi trebuie să ne întoarcem la o componentă esenţială a activităţii, şi asta înseamnă investigarea cazurilor de mare corupţie”, a precizat Voineag.

El a mai remarcat că  impactul corupţiei este colosal.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: