48 de spitale din ţară primesc echipamente medicale noi pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer

Sursa foto: MApN

Ministerul Sănătăţii a anunţat o investiţie de peste 2 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii medicale şi achiziţionarea de echipamente noi, pentru diagnosticarea afecţiunilor oncologice.

Ministerul Sănătăţii a anunţat o investiţie de peste 2 miliarde de lei în dezvoltarea infrastructurii medicale şi achiziţionarea de echipamente noi, pentru diagnosticarea afecţiunilor oncologice. 48 de spitale din ţară primesc, din această primăvară, aproape 240 de echipamente medicale noi pentru asigurarea procedurilor de screening de cancer, iar programul naţional este finanţat de Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Banca Mondială.

Prioritare sunt construcţia Institutului Regional de Oncologie Timişoara, primul de acest tip din vestul ţării, dar şi a altor unităţi sanitare noi cu secţii speciale de oncologie. Ministerul Sănătăţii mai precizează, la capitolul priorităţi, deblocarea şi darea în folosinţă a celor 7 centre de radioterapie din Craiova, Bucureşti, Galaţi, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi. România înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate prematură din Europa la cancerul de sân şi la cel de col uterin. În acelaşi timp, ţara noastră ocupă locul patru la mortalitatea dată de cancerul pulmonar.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL