Profesorul care câștigă de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis

Bani
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Celebrul arbitru român de fotbal, Istvan Kovacs (39 de ani), este cel mai bine plătit profesor din întreaga țară. Câștigă de șase ori mai mult decât președintele României, Klaus Iohannis, scrie prosport.ro

Profesorul de sport din Carei avut un venit, doar din arbitraj, de peste 20.000 de dolari. Cam dublu cât un director de bancă și de aproximativ de șase ori cât câștigă net președintele României, Klaus Iohannis.

În mai puțin de un an, Istvan Kovacs a realizat câștiguri impresionante din prezența la importante evenimente internaționale, în frunte cu turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Din noiembrie 2022 până în septembrie 2023, Istvan Kovacs a arbitrat mai mult în străinătate. Din 40 de partide pe care le-a arbitrat, a fost rezervă sau la VAR, doar 16 au fost în România, restul în străinătate.

Dacă este să-i calculăm veniturile, vom constata că Istvan Kovacs a făcut 234.400 dolari pe zece luni, deci 23.440 dolari pe lună.

Acceptând o marjă de eroare, în minus, de 10-15 %, întrucât nu toate sumele sunt publice, dar asta nu înseamnă neapărat că sunt mai mici decât cele luate în calcul, arbitrul Istvan Kovacs ar fi realizat un câștig aproximat undeva între 20.000 și 23.0000 de dolari pe lună, adică de peste 20 de ori mai mare decât salariu mediu net din România.

Istvan Kovacs face parte din grupul restrâns al arbitrilor FIFA din Grupa Elite, care poate conduce în orice moment oricare din meciurile importante organizate sub egida Federației Internaționale de Fotbal.

De altfel, la finalul anului trecut, Istvan Kovacs a fost primul central român selecționat pentru un turneu final al Campionatului Mondial de la Ioan Igna, în Mexico 1986. Chiar dacă nu a arbitrat nici un meci la centru, el a fost arbitru de rezervă de un număr record de 8 ori, întorcându-se acasă, se spune, cu o sumă consistentă, de aproape 80.000 de euro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: