Prognoza meteo 29 mai 2024. Vremea va fi instabilă, cu ploi în aproape toată țara

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi, vijelii, grindină și descărcări electrice în mai multe zone ale țării. Temperaturile maxime vor varia în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

„Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp”, anunță meteorologii

De asemenea, este în vigoare și un Cod Galben de ploi, valabil până miercuri, 29 mai, ora 16.00.

„În cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp”, transmite ANM.

Miercuri, 29 mai de la ora 7.05,  până la ora 9:00, în județele Ialomița și Constanța va fi Cod Galben de ceață. „Se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 metri”, spun meteorologii.

În Capitală, meteorologii au anunțat o vreme în general instabilă. Cerul va fi temporar înnorat, iar aversele, posibil moderate în cantitate (10-15 l/mp), vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vântul va fi predominant slab până la moderat. Temperatura maximă estimată va fi în jur de 22-23 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va oscila între 12 și 14 grade Celsius.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: