METEO: vreme caldă, dar ploioasă, la nivelul întregii țări, în următoarea perioadă

Ploaie
Sursa foto: Pixabay

În perioada următoare, vremea va fi, în general, caldă la nivelul întregului teritoriu, însă ploile sub formă de aversă vor fi prezente pe spaţii extinse până pe 26 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Banat, până în jurul datei de 20 mai se va încălzi cu 3 – 4 grade, apoi, după o uşoară răcorire, mediile nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa în general între 23 şi 26 de grade în cazul maximelor şi între 11 şi 13 grade, în ceea ce priveşte minimele.

În Crişana, tendinţa termică va fi în general de creştere, până în jurul datei de 19 mai, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minimele între 12 şi 14 grade. Ulterior, media valorilor termice va scădea uşor şi va avea variaţii, în general între 23 şi 25 de grade la maxime şi între 9 şi 13 grade la minime.

În Transilvania, va urma o încălzire, de 4 – 5 grade. În următoarele zile, media maximelor se va situa între 22 şi 25 de grade, iar a minimelor între 9 şi 12 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 17 mai.

În Maramureş, temperaturile se vor încadra între 22 şi 25 de grade ca maxime şi între 9 şi 12 grade, minime. După 17 mai, va creşte probabilitatea ca aversele să fie mai frecvente şi pe spaţii mai mari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: