Programul magazinelor de Paște 2024. Când sunt deschise supermarketurile și hipermarketurile

Sursă foto: Freepik

Programul de Paște 2024 a fost anunțat de marile magazine, iar supermarketurile și hipermarketurile și-au adaptat intervalul de funcționare în perioada sărbătorilor pascale. Majoritatea vor fi închise duminică, 5 mai, și luni, 6 mai, însă există și câteva excepții.

Paștele ortodox 2024, sărbătoare care comemorează Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare, pică duminică, pe 5 mai. În acest an, românii vor avea o minivacanță de șase zile, între 1 mai, de Ziua Muncii, și a doua zi de Paște, pe 6 mai.

Minivacanța de Paște 2024 durează 6 zile

Paștele ortodox este o sărbătoare cu dată variabilă, nu cu dată fixă, iar de la an la an ziua în care pică variază cu aproximativ două săptămâni. În acest an, Paștele ortodox pică pe data de 5 mai, în aceeași săptămână cu 1 Mai, zi liberă de la stat. Astfel, Guvernul a decis ca bugetarii să aibă liber și în 2 mai, pentru a se face punte cu Paștele ortodox. În total, românii se vor bucura de șase zile libere în prima minivacanță din acest an, începând cu 1 mai, de Ziua Muncii, până pe 6 mai, când e sărbătorită a doua zi de Paște.

Programul magazinelor Kaufland de Paște 2024

Duminică, 5 mai, hipermarketurile Kaufland vor fi închise, cu excepția locațiilor din Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Sovata și Târgu Secuiesc.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: