PROGRAMUL RABLA: au fost distribuite tichete pentru persoane juridice

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit până în prezent 2.310 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla.

AFM a anunţat, joi, închiderea unei noi etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul Rabla 2014.

În această etapă, au fost analizate 278 de dosare depuse de firme şi instituţii publice. Din acestea, 108 dosare au fost acceptate pentru 174 autovehicule şi 170 dosare au fost respinse. De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 17 contestaţii pentru 44 autovehicule.

Listele cu persoanele juridice acceptate şi respinse în program sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla 2014”.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 30 septembrie 2014.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie, înscrierile putându-se face la AFM până pe 30 septembrie 2014.

În cele cinci etape anterioare de evaluare şi validare a dosarelor depuse de firme şi instituţii publice au fost analizate în total 1.529 dosare dintre care 548 de dosare au fost acceptate pentru 2.092 autovehicule şi 981 de dosare au fost respinse.

Programul Rabla pentru persoane juridice este deschis instituţiilor publice, firmelor, operatorilor economici fără personalitate juridică şi, din 14 august, reprezentanţilor profesiilor liberale care activează în cabinete sau birouri individuale, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finanţare a programului Rabla, informează Mediafax.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: