Programul Rabla Plus. Ce noutăţi aduce 2024

Puterea Știrilor

Invitat marți în studioul Puterea Știrilor, vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Adrian Corbu, a vorbit despre programele Rabla Clasic și Rabla Plus, anunțând că din anul 2024 ecobonusurile sunt eliminate, iar valoarea ecotichetelor este redusă de la 51.000 la 25.500 lei pentru mașinile electrice și de la 26.000 la 13.000 lei pentru mașinile hibride.

Vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu (AFM) susține că modificările anunțate pentru 2024 sunt necesare pentru a acoperi un număr mai mare de cereri.

„Schimbări apar anul viitor doar în programul Rabla Plus. Rabla Clasic rămâne exact cum a fost și până acum. Anul viitor chiar face 20 de ani Programul Rabla. Cred că suntem țara din Europa cu cel mai longeviv Program Rabla Clasic. Nu cred că a mai existat în altă țară un program atât de lung ca al nostru. La Rabla Plus, într-adevăr, valorile se vor diminua și aici am avut în minte faptul că oricum eram țara în care acordam cea mai mare subvenție pentru mașini electrice și ne dorim să ne adresăm la cât mai mulți participanți la acest program. Probabil că o să creștem inclusiv bugetul anul viitor. O să facem niște studii în ianuarie, o să vedem dacă vom avea fonduri suplimentare și probabil că vom și suplimenta bugetul, dar în principal motivul pentru care am diminuat valoarea a fost să ne adresăm la cât mai multe persoane fizice care vor să-și achiziționeze o mașină electrică.

Cu toate că am diminuat valoarea subvenției acordate de către Administrația Fondului pentru Mediu, bugetul va rămâne același. Practic păstrăm bugetul și diminuând valoarea la jumate ajungem la un un număr dublu de beneficiari ai programului. Condițiile de eligibilitate rămân aceleași în 2024. Ce pot să vă spun este că subvenția pentru Rabla Plus pentru mașini electrice va fi de 25.500 lei, pentru motociclete electrice 13.000 lei. În plus, am eliminat și valoarea cu ecobonusurile. Înainte aveam niște ecobonusuri dacă mașina era mai veche de 15 ani. Erau câteva ecobonusuri care s-au eliminat și acestea se vor găsi în în bugetul Rabla Plus. Prima de casare rămâne la fel”, a detaliat vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Adrian Corbu.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL