Proiect depus de Burduja şi Monica Anisie: 31 mai, Ziua Naţională a conştientizării consecinţelor consumului de droguri

Sursa: freepik.com

Deputatul PNL Sebastian Burduja şi senatoarea PNL Monica Anisie au depus un proiect de lege pentru decretarea zilei de 31 mai ca Ziua Naţională a conştientizarea consecinţelor consumului de droguri în rândul tinerilor. Potrivit proiectului, instituţiile publice locale şi centrale vor putea organiza evenimente pentru tineri şi copii prin care să discute şi să informeze despre consecinţele consumului de substanţe interzise.

Copiii şi tinerii acestei ţări trebuie informaţi, educaţi şi protejaţi de consecinţele consumului de droguri! Dacă nu acţionăm de azi pentru mâine, punem în pericol viitorul întregii societăţi! O treime din români trăiesc cu această frică pentru copiii lor şi cred că principala problemă care ar putea să le influenţeze negativ viitorul este traficul şi consumul de droguri, relevă un sondaj ISCOP, arată iniţiatorii proiectului.

Plecând de la aceste realităţi, Sebastian Burduja în calitatea sa de deputat PNL, alături de Monica Anisie, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senatul României, au depus o iniţiativă legislativă prin care ziua de 31 mai devine ”Ziua Naţională a conştientizării consecinţelor consumului de droguri”.

În acest sens, instituţiile publice locale şi centrale pot realiza evenimente şi activităţi care să ajute copiii şi tinerii să conştientizeze riscurile consumului de droguri.

“Această iniţiativă legislativă este un prim demers al unei misiuni pe termen lung de a proteja şi păstra integritatea, independenţa şi viitorul tinerilor şi copiilor noştri, şi implicit al societăţii. Responsabilitatea mea ca părinte, ca politician, ca român care îşi doreşte să trăiască într-o societate sănătoasă, independentă, prosperă, ferită de vicii, este să deschid calea spre dezbatere, dialog, informare şi conştientizare, să facilitez accesul tinerilor la specialişti, la discuţii şi educaţie care să îi ferească de coşmarul dependenţelor. Agenţia Naţională Antidrog atrage atenţia, în ultimul Raport Naţional privind situaţia drogurilor în România, că adolescenţa este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la iniţierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanţe psihoactive (13 ani). Îmi doresc ca instituţiile publice locale şi centrale să profite de această oportunitate şi să se alăture acestei misiuni comune”, a declarat Sebastian Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: