Proiect. Românii vor fi anunțați că le expiră cartea de identitate, pașaportul sau permisul auto

Sursă foto: pasapoarte.mai.gov.ro

Senatul a adoptat luni un proiect de lege prin care autorităţile ar putea notifica cetăţenii că urmează să le expire cartea de identitate, paşaportul sau carnetul de conducere. Propunerea legislativă urmează să fie votată de către Camera Deputaţilor, care este for decizional, relatează News.ro.

Conform iniţiativei, autorităţile competente vor notifica cetăţenii că urmează să le expire actele prin SMS sau e-mail cu 90 sau 180 de zile înainte de termenul de expirare al fiecărui act în parte. Iniţiativa legislativă prevede şi că, în cazul în care autorităţile nu dispun de numărul de telefon mobil sau de adresa de e-mail a cetăţeanului respectiv, notificarea poate fi realizată şi prin intermediul poştei.

Iniţiatorul proiectului, Raoul Trifan, membru al comisiei de IT din Senat, spune că acesta este un pas firesc al procesului de digitalizare al administraţiei, care ajută atât cetăţenii să aibă acte în regulă cât şi statul care, astfel, va putea să-şi actualizeze bazele de date şi să aibă la zi evidenţa populaţiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: