PROIECTE liberale ignorate în ȘEDINȚA de Consiliu General al Capitalei

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Grupul consilierilor liberali din Primăria Capitalei au propus luni două proiecte pentru ordinea de zi a ședinței de consiliu, însă acestea nu au fost incluse. Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, spune că primarul general Nicușor Dan a refuzat să le pună pe listă, ba mai mult, edilul a părăsit ședința la mai puțin de-o oră.

Consilierii generali ai Capitalei, din partea PNL, au propus pentru ordinea de zi a ședinței de consiliu de luni două proiecte de hotărâre care au fost ignorate complet de către primarul în funcție, Nicușor Dan. De altfel, la scurt timp după începerea acesteia, edilul a părăsit clădirea primăriei. Cele două proiecte propuse vizează publicarea dispozițiilor de primar, iar cel de-al doilea se referă la transparentizarea amenzilor pe care instituția le-a primit.

„Noi, astăzi, am participat, grupul consilierilor generali liberali, la ședința din Consiliul General. Nicușor Dan a plecat după mai puțin de o oră și a refuzat să pună pe ordinea de zi cele două proiecte pe care liberalii le propuseseră. Ele vizau transparentizarea primăriei și responsabilizarea primarului. Primul proiect se referea la publicarea dispozițiilor de primar. Așa cum am arătat în trecut, doar 5,7% dintre toate dispozițiile emise de primarul general sunt pe site. Restul preferă să le țină în continuare ascunse. Și al 2-lea proiect viza amenzile pe care Primăria Generală le-a încasat. Le încasează inclusiv sumele pe care le plătește primăria din buget, deși sunt amenzi pe persoană fizică, amenzi împotriva primarului. Există raportul Curții de Conturi care arată foarte clar că primarul general a plătit din banii noștri, ai tuturor, amenzi care îl vizau în mod direct. Niciun proiect, nici celălalt, n-au primit avizul de specialitate de la Direcția Juridică în timp util. Și, ca să vă fac așa o avanpremieră la următorul subiect, hai, să ne uităm cine este în aparatul primarului astăzi. Eu nu comentez legat de persoane, sunt profesioniști.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: