Protest uriaș al activiștilor de mediu în 127 de orașe din UE, înainte de alegerile europarlamentare

Protest activistilor
Sursa foto: Twitter - Fridays for Future Germany

Activiștii de mediu au anunțat un protest de trei zile înainte de alegerile europarlamentare, pe măsură ce agenda verde UE nu reușește să pună în practică schimbările importante necesare pentru a stopa poluarea și consumul combustibililor fosili.

Grupuri din 127 de orașe din 14 țări cer acțiuni urgente pentru combaterea schimbărilor climatice pe fondul amenințării partidelor de extremă dreaptă. Activiștii de mediu din toată Europa organizează trei zile de proteste pentru a proteja democrația și a reduce poluarea, în timp ce se străduiesc să împingă problemele ecologice pe agendă înainte de alegerile europene de săptămâna viitoare, scrie The Guardian.

Anul trecut a fost cel mai călduros din istorie, iar urgența crizei climatice este presantă. Cu toate acestea, sondajele prevăd victorii pentru partidele de extremă dreaptă care doresc să renunțe la reglementările verzi și au influențat deja negativ politicile de mediu. Soarta unei propuneri legislative pentru restabilirea naturii, care a devenit subiectul unor atacuri puternice chiar și din partea partidelor de centru-dreapta care au susținut acordul verde, pare să fie încă pus în balanță. Grupurile de mediu vor protesta în 127 de orașe din 14 țări pentru a cere măsuri privind clima și natura.

„În timp ce inundațiile, lipsa de apă și valurile de căldură amenință sute de mii de oameni în Europa, extremiștii de dreapta alimentează temerile legate de protecția mediului și vor să anuleze legile climatice”, a spus Frieda Egeling, purtătorul de cuvânt de la „Fridays For Future Berlin”.

„În loc să fie intimidat de sloganuri de dreapta, noul parlament al UE trebuie să ia o decizie clară în favoarea protecției climei și a democrației”, a mai spus aceasta.

Mia Mancini, de la grupul „Good Food Good Farming”, a spus că alegerile sunt „esențiale” pentru a împiedica extrema dreaptă să demonteze acordul verde.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: