Proteste în Agenţii Judeţene pentru Protecţia Mediului/ Angajaţii reclamă discriminări salariale

bani-
Sursa foto: Pixabay

Angajaţi ai mai multor Agenţii Judeţene pentru Protecţia Mediului au participat, joi, la acţiuni de protest, reclamând discriminări salariale comparativ cu alte instituţii publice. În unele agenţii a fost întrerupt lucrul, în altele a fost grevă japoneză.

”Suntem profund indignaţi de discriminarea salarială la care suntem supuşi în comparaţie cu funcţionarii publici ai altor agenţii şi instituţii judeţene, cărora li s-au stabilit salariile prin OUG 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară. Nu solicităm decât alinierea salariilor, aşa cum s-a procedat şi în cazul altor servicii deconcentrate. Nu solicităm privilegii suplimentare faţă de alte instituţii judeţene, ci doar încetarea discriminării şi respectarea drepturilor noastre legitime”, au afirmat angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov.

La Braşov, la protest au participat peste 30 de persoane.

”A fost un protest spontan, desfăşurat între orele 10:00 şi 12:00, la care au participat peste 30 de salariaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov. Conducerea a luat act de acţiunea noastră. Iar din câte ştiu, astfel de proteste au avut loc şi în alte judeţe”, a declarat, pentru News.ro, Daniel Bordei, consilier în cadrul APM Braşov.

Potrivit acestuia, se ia în discuţie posibilitatea organizării unei greve în toate agenţiile aflate în subordinea ANPM, săptămâna viitoare, în 23 mai.

Directorul executiv al APM Braşov, Ciprian Băncilă, a arătat că înţelege situaţia, admiţând că ”există o profundă inechitate la nivelul salarizărilor”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: