PSD Timiş: Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-şi piardă minţile

Sursa foto:timisplus.ro

PSD Timiş a reacţionat, luni seară, după ce aleşii locali ai PNL Timiş au semnat o declaraţie comună în care condamnă anunţurile făcute de mai mulţi colegi de-ai lor, primari şi viceprimari, care au afirmat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida sub sigla PSD. Social-democraţii au susţinut că, atunci când zeci de primari şi viceprimari părăsesc un partid aflat la guvernare, este vina conducerii partidului.

”Memorie scurtă sau ipocrizie? La această întrebare ne-am dori să răspundem când citim declaraţiile preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, dar ne este greu. Cuprins de furie după ce mai mulţi primari şi viceprimari liberali şi-au anunţat trecerea la PSD, Nica a ieşit la atac, însă argumentele sale sunt foarte uşor de combătut. Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a racolat cinci primari social-democraţi din Sânandrei, Sacoşu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen şi Valcani. Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie. Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec şi iese în conferinţă de presă în sediul Partidului Naţional Liberal Timiş cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna”, transmite PSD Timiş, într-un comunicat de presă.

Potrivit social-democraţilor, liderul PNL Timiş, Alin Nica, simte că pierde puterea şi vorbeşte despre alianţe, însă între PSD şi PNL există doar o alianţă pentru alegerile europarlamentare.

”Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-şi piardă minţile. Vorbeşte despre alianţe, dar realitatea este că între PSD şi PNL există o alianţă electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. În judeţ, singura alianţă încă valabilă este între PNL şi USR. Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre. Alianţa pe care o clamează exista şi când a împărţit banii primarilor din judeţ, iar edililor social-democraţi le-a alocat 10% din bani. Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă”, adaugă PSD Timiş.

Social-democraţii consideră că este vina conducerii partidului, atunci când zeci de primari şi viceprimari părăsesc partidul, mai ales că acesta se află la guvernare.

”În final, mai trebuie menţionat un aspect extrem de important: când zeci de primari şi viceprimari părăsesc un partid care se află la guvernare, nu este decât vina conducerii partidului. Dar, când eşti incapabil să conduci, cauţi vinovaţi în altă ogradă. Azi, Alin Nica a pus aleşii locali să semneze o declaraţie de presă comună în care a înfierat tot ce mişcă în jurul lui, neasumată însă. Surpriza poate veni în zilele următoare, când unii din semnatari vor repeta acţiunea de sâmbătă”, se mai arată în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: