R. Moldova: Maia Sandu a discutat cu Volodimir Zelenski. Întâlnirea a avut loc la Atena

Maia Sandu și Volodimir Zelenski
Maia Sandu și Volodimir Zelenski. Sursa foto: Captură Video

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale de lucru în Republica Elenă, informează marţi un comunicat al biroului de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului, cei doi oficiali au discutat despre tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul Republicii Moldova, despre ultimele evoluţii de pe front şi despre parcursul european.

În această săptămâna, când Republica Moldova şi Ucraina îşi marchează Ziua Independenţei, am discutat despre cât de importante sunt pacea şi libertatea pentru ţările noastre. În pofida situaţiei regionale dramatice, ambele ţări fac reforme complicate şi paşi concreţi ca sa accelereze iniţierea negocierilor de aderare la UE’, a subliniat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a discutat cu omologul sau ucrainean despre cel de-al treilea summit al Platformei Crimeea la nivel de şefi de stat şi de guvern, care va avea loc miercuri, 23 august. Republica Moldova va fi reprezentată la acest eveniment de prim-ministrul Dorin Recean, precizează comunicatul.

Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-şi apăra pământul şi dreptul de a-şi decide propriul viitor‘, a mai spus Maia Sandu, citată în comunicat.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: