R. Moldova: Nu ne dorim scurtături şi condiţii speciale în ce priveşte aderarea. România ne e alături la fiecare pas

Sursa foto- x

Viceprim-ministra guvernului Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a declarat, marţi, că ţara sa va dubla în perioada următoare eforturile în vederea aderării la UE, exprimându-şi convingerea că procesul de extindere al Uniunii trebuie să se bazeze pe meritele fiecărui stat candidat.

Precizările au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă comune susţinute alături de ministra de externe, Luminiţa Odobescu, şi de viceprim-ministra guvernului Ucrainei, Olha Stefanishyna, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

„Am discutat ce urmează pentru Republica Moldova. Urmează să ne dublăm eforturile şi mizăm în continuare pe sprijinul României, cu expertiza şi experienţa pe care deja o împărtăşim cu autorităţile de la Chişinău, pentru a avansa pe drumul nostru european.

Ştim că progresele vor depinde în cea mai mare măsură de modul cum valorificăm această oportunitate istorică şi credem cu tărie într-un proces de extindere bazat pe merite ale fiecărui stat. Nu ne dorim scurtături şi nu ne dorim condiţii speciale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: