R.Moldova: Ultima zi de agitație electorală pentru alegerile locale

Sursa foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu

R.Moldova: Astăzi, 3 noiembrie 2023, este ultima zi în care este permisă agitația electorală pentru alegerile locale generale, care vor avea loc în această duminică, 5 noiembrie 2023. Potrivit Codului electoral, în ziua dinaintea alegerilor – agitația electorală este strict interzisă.

În acest sens, Comisia Electorală Centrală atenționează că, mâine, nu va fi permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

„De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet. Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral””, ne informează autoritatea electorală centrală.

Conform art. 52 din Codul contravențional nr. 218/2008, în zilele menționate, continuarea agitației electorale de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni – constituie o contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale (n.r. de la 2 000 lei – la 3000 de lei) pentru persoanele fizice, precum și amendă de la 100 la 150 de unități convenționale (n.r. de la 5 000 de lei – până la 7 500 de lei ) pentru persoanele juridice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL