Rafila, despre anunţul încheierii epidemiei de rujeolă: Datele arată scăderea cazurilor şi focarelor la nivel naţional

Sursa foto: Ministerul Sănătăţii - România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a delcarat miercuri, despre anunţul încheierii epidemiei de rujeolă, că datele care vin la Minister, prin Institutul de Sănătate Publică, au arătat o scădere susţinută a numărului de cazuri şi dispariţia focarelor la nivel naţional. El a subliniat că asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot repeta pentru un an sau doi sau trei ani, atunci când scăderea acoperirii vaccinale aduce din nou o anumită populaţie la risc să se îmbolnăvească.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de ce a fost declarată încheiată epidemia de rujeolă. El a precizat că datele care vin la Minister, prin Institutul de Sănătate Publică, au arătat o scădere susţinută a numărului de cazuri şi dispariţia focarelor la nivel naţional.

”Colegii noştri epidemiologici au avut criterii pentru a solicita ministerului închiderea. S-a epuizat ceea ce numim masa receptivă, oamenii care nu au fos vaccinaţi, mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit şi această izbucnire epidemică a încetat”, a explicat ministrul.

Rafila a arătat că asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot repeta pentru un an sau doi sau trei ani, atunci când scăderea acoperirii vaccinale aduce din nou o anumită populaţie la risc să se îmbolnăvească.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: