Rafila, despre testarea pentru droguri în şcoli: Nu există nicăieri aşa ceva

Sursă foto: Ministerul Sănătății
Sursă foto: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, despre testarea pentru droguri în şcoli, că nu vom facem absolut nimic dacă nu vom introduce educaţia pentru sănătate în şcoli, încă din ciclul primar şi că, în opinia sa, pentru combaterea consumului de droguri, să introduci această materie doar la liceu este foarte târziu. Avem o responsabilitate pentru copiii noştri, sunt convins că şi ministrul Deca o să marşeze la acest demers al Ministerului Sănătăţii şi din anul şcolar viitor să avem educaţia pentru sănătate, a mai spus ministrul. Rafila a precizat că îşi doresc să aibă centre care să poată face testarea, consilierea elevilor.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat la Digi24 cum se va face testarea elevilor pentru dronguri în şcoli, Rafila afirmând că sunt câteva lucruri faţă de care au fost de la început tranşanţi.

”În primul rând screening-ul copiilor, adică testarea în masă, am respins-o din primele momente, nu există nicăieri aşa ceva şi nu are niciun fel de utilitate în ceea ce priveşte combaterea”, a spus ministrul, afirmând că ”nu fac altceva decât să genereze tensiuni şi stigmatizare”.

”Nu cred că ăsta este scopul, un copil care consumă droguri este un copil bolnav, el are nevoie de asistenţă medicală”, a afirmat ministruol.

”Nu vom facem absolut nimic dacă nu vom introduce educaţia pentru sănătate în şcoli, încă din ciclul primar, această problematică a respingerii drogurilor nu este prezentată şi nu este educat copilul încă din primele clase, în ceea ce priveşte consumul de substanţe psihoactive şi alcool. Este opinia mea foarte tranşantă”, a mai declarat Alexandru Rafila.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: